miercuri, 9 martie 2016

Zona Zero - Lavinia Calina, recenzie

Prezentare:

Lovită de un virus necunoscut, omenirea se află în pragul extincției. Paraziții, cei atinși de boală, sunt ei înșiși cea mai mare primejdie față de puținii care au reușit să supraviețuiască. Iar lupta este aprigă. Pentru Elena, pierderea soțului la atât de scurt timp după ce s-a căsătorit din dragoste a însemnat punctul de pornire pentru o transformare care ar fi părut fără închipuire până atunci: salvarea grupului pe care va ajunge să îl conducă refugiată într-unul dintre ultimele bastioane ale umanității presupune sacrificii extreme și o voință de fier dincolo de limitele de care credea că nu este capabilă să treacă. Întâlnirea cu doi frați, tânărul Vlad și adolescenta Vanessa, va fi punctul de cotitură înspre decizia ultimă. Pe cine mai poate salva? Ce forță îi poate da dreptul să se joace cu vieți inocente? Poate să își regăsească sentimentele de iubire în pofida apocalipsei care pare să fi distrus totul în calea ei? Care este soluția pentru Zona Zero?

Răspunsul este un roman în același ritm alert și imprevizibil cu care Lavinia Călina ne-a obișnuit din primele sale cărți. Aventura vieții și a morții este doar un pretext pentru o poveste care te va zdruncina din temelii și care te va captiva pe de-a întregul.

Lupta pentru supraviețuire a început!

Recenzie:


"Esti bine venit, aici ai sa mori, traieste in ura si da-mi fiori".
 (Sidef - IPR)


De ceva timp am devenit destul de obsedata de tot ce este legat de zombies, asa ca sa aud ca si la noi s-a scris o carte cu aceasta tematica m-a bucurat extrem de mult.


Cartea este usor de citit, iar povestea te tine in „priza”, de la prima pagina, pana la ultima.

Prologul cartii imi aminteste putin de inceputul filmului „Resident Evil” , dar in rest are o poveste captivanta.


 Povestea incepe in momentul in care un virus, eliberat dintr-un laborator, afecteaza oamenii intregii lumi. Elena ducea o viata, pot sa zic perfecta, alaturi de persoana pe care o iubeste, era casatorita si urma sa aiba si un copil, o fetita, dupa cum era sigur sotul acesteia ca va fi.


 Din pacate toata acestea se schimba in momentul in care la televizor apare stirea cum ca virusul ar fi ajuns si la noi in tara. Stiti cum se zice "de ce iti este frica nu scapi", iar cea mai mare frica a Elenei era ca avea sa traiasca intr-o lume fara sotul ei, acesta fiind omorat chiar de mana ei pentru a nu deveni un parazit.


 Durerea schimba oamenii, iar Elena pentru a se salva a ajuns sa isi ascunda toate sentimentele si sa devina rece. Acesta era singurul ei mod de supravietuire, singurul mod prin care nu ar fi ajuns sa innebunasca, dar faptul ca era atat de rece si dura a adus dupa sine si oameni care sa o urasca si sa-i vrea raul.

Intr-unul dintre raidurile organizate de Elena, acum conducaroarea bazei 13(unul dintre putinele locuri in care au mai ramas supravietuitori) aceasta ii salveaza pe Vlad si sora mai mica a acestuia, Vanessa, de atacul unor paraziti. In prima faza Vlad nu doreste sa mearga cu salvatorii lor, dar sora lui avea nevoide de ajutor medical asa ca intr-un final s-a decis sa mearga cu ei.

Ajunsi la baza Vanessa primi ajutorul necesar pentru a putea ramane in continuare in viata si pentru a-si continua drumul impreuna cu fratele ei. Din pacate daca acestia hotarau sa plece, aveau de gand sa plece cu mana goala deoarece Elena nu avea de gand sa le dea inapoi nici masina si armele, sa nu mai zicem ceva de provizii pentru supravietuire. In alte cuvinte acestia nu avea alta sanse de supravietuire.

Acest fapt l-a facut pe Vlad sa o urasca si mai mult pe Elena. Observand neintelegerea dintre cei doi, Sorin, fost conducator al bazei 13, s-a hotarat sa il faca pe Vlad unul dintre aliatii lui care sa il ajute sa o inlature pe Elena de la conducere.


Micile smecherii pe care aceste la incearca reusesc pana intr-un anumit punct sa il faca pe Vlad sa fie de partea lui, insa lucrurile se schimba in momentul in care aceste afla care sunt de fapt planurile lui Sorin.


Vlad afla de „Zona Zero” si de planurile oamenilor de acolo pentru a sfasi odata pentru totdeauna epidemia ce puse stapanire pe intreaga planeta si stie ca singurul lucru care mai trebuie sa il faca este sa isi duca sora acolo pentru a o salva.


Dar oare se vor intelege Elena si Vlad si vor ajunge in siguranta la adapost? Ce pret vor fi nevoiti sa platesca pentru ca persoanele pe care le iubesc sa fie in siguranta? Nu va ramane decat sa cititi cartea pentru a afla.


Recomand cartea cu mare drag, n-are cum sa nu iti placa. Abia astept sa vad ce o sa se intampla in continuare. Oh, si un mic sfat...nu va atasati prea mult de personaje, tind sa cred ca autorii au o placere sinistra in a rani personajele de care ajungem sa ne atasam.

Editura: Herg Benet
Nota:4/5

Lali * 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu