miercuri, 16 martie 2016

Invitatie la arta

Banuiesc ca sunteti curiosi si ati dori mai multe informatii, atat privind proiectul "Ärtistul sunt Eu", cat si asupra evenumentului "Și Sătmaru-i frumos!", asa ca m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa auziti ce are de zis coordontorul si totodata organizatorul acestor evenimente. 
Cuțu a fost foarte incantat de ideea si s-a asigurat ca ne da toate detaliile necesare, asa ca tin sa ii multumesc pentru acordarea acestui "mini-interviu". Va invit sa cititi mai jos ce are de spus.

"Salut , mă numesc Bălan Vlad Ciprian, Cuțu-precum îmi spun prietenii. 
Prin intermediul SamStudia, am pornit un proiect numit "Artistul sunt Eu", un proiect ce are ca scop, descoperirea, educarea și expunerea talentelor artistice a copiilor și tinerilor sătmăreni. În fiecare zi de joi de la ora 18 la Club Poesis, ținem întâlniri cu diferite teme de discuție, prezentări a celor implicați în această acțiune cu tema -cine sunt?- ce și de ce îmi place?(desigur subiectul este arta sub diferitele ei forme).

 Avem un eveniment în curs de desfășurare numit "Și Sătmaru-i frumos!", acesta fiind un concurs foto(portrete, peisaje, panorame) depictând frumuseți ale județului Satu Mare. Fiecărui participant care postează fie pe eveniment, fie pe pagina grupului"Artistul sunt eu" , i se vor selecta 2 poze care vor fi imprimate și expuse în cadrul unor evenimente susținute în diferite locații din Satu Mare, și desigur vom încerca să le expunem și în diferite orașe dacă avem oportunitatea. Data limită de postare a pozelor este de 30 martie 2016(cu posibilitatea de prelungire).

 Desigur avem și Masa literară, unde se discută, propun sau redactează diferite subiecte de interes literar. 
  Avem în plan lansarea unui blog cu tema paranormalului, miturilor și legendelor locale. Vom încerca să aducem pe lânga povestiri și răspunsuri sau explicații asupra evenimentelor descrise, atât din punct de vedere științific, cât și din perspectva diferitelor culte , religii și credințe, fără a îndrepta tematica spre vreo natură dogmatică.
 Masa literară are ca scop, încurajarea lecturii în rândul copiilor și-a tinerilor, tot odată sprijinim creația literară prin diferitele moduri de expunere. Discutăm subiecte de interes cotidian, cream recenzii și recomandări asupra cărților, filmelor, jocurilor virtuale și jocurilor copilăriei.

 Alte forme de exprimare artistică încurajate de proiectul "Artistul sunt Eu!" sunt, muzica , teatrul, manofactura, arta grafică și design, și arta foto-video. 
Detalii asupra celorlalte mese enumerate mai sus le voi expune într-un alt interviu. 

Mai țin să menționez că facem tot posibilul să aducem diferite persoane care au succes artistic, care să susțină prezentări în cadrul întâlnirilor și-a evenimentelor ce se vor desfășura în viitor. 

Desigur mulțumim, cei ce formăm Artistul sunt eu, domnișoarei Bolba Valentina, care a acceptat colaborarea cu noi, și care va împlini funcția de redactor al platformei jurnalistice Sampress, și bineînțeles pentru publicarea acestui interviu.

 În încheiere doresc să fac o invitație celor ce doresc să colaboreze cu noi, pentru promovare culturii și evitarea snobismului cultural. Mă puteți contacta pe adresa de maill balanvladciprian@yahoo.com sau pe facebook Bălan vlad ciprian(cutzu). Vă mulțumesc pentru timpul acordat citirii acestui interviu, și aștept să aud și eu de la voi. Respectele mele Cuțu."
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu