joi, 5 martie 2015

Lavinia Călina - Interviu

In primul rand, iti multumesc pentru timpul acordat si ca ai fost de acord sa ne acorzi acesti interviu.

1.Descrie-te in cateva cuvinte.

Îmi place mult ciocolata și ador iarna :)

2. Care a fost prima ta carte citita?

Cred că a fost Colț Alb, am primit-o la sfârșitul clasei a doua și am citit-o la mare.

3. Cand ai inceput sa iubesti lectura si care este cartea care te-a facut sa o indragesti?

În clasele mici citeam foarte mult cărți de Jules Verne, îmi plăceau cărțile de aventură care îmi prezentau locuri noi, locuri pe care mi-ar fi plăcut să le vizitez. Apoi a urmat o perioadă în care eu și literatura am avut o mică ceartă, ca să spun așa.
Dragostea mea pentru lectură s-a născut într-o zi ploioasă. Eram la facultate și aveam patru ore de așteptat până la următorul curs, nu aveam bani, nu aveam umbrelă și m-am refugiat în bibliotecă. Am pus mâna pe prima carte care mi-a făcut cu ochiul și m-am pus să o citesc. Cartea se numea Casa de la răscruce de John Saul, mi-a plăcut mult, iar din acel moment am început să citesc tot mai mult.


4. Ce te-a determinat sa incepi sa scrii?


Când am început să scriu Ultimul avanpost am făcut-o din dorința de-a citi o carte cu tentă distopică a cărei acțiune să se petreacă în România. Citisem în acea perioadă multe cărți Teen Fiction și toate aveau acțiunea plasată în America.

5. Ritualul tau inainte de a scrie?

O să sune ciudat, dar înainte de-a începe să scriu trebuie să fac curat, sau să mă asigur că locul în care îmi desfășor activitatea e curat cât-de-cât. Nu pot scrie dacă în jurul meu e dezordine, nu mă pot concentra.

6. Cand scrii? Poti sa scrii in orice moment, sau ai momente de “sclipire”?

Ultimul avanpost l-am scris mai mult noaptea, asta și pentru că nu vroiam ca membrii familiei mele să știe ce fac. Nimeni în afară de iubitul meu nu a știut ce făceam eu, părinți mei au aflat de carte cu o săptămână înainte ca ea să iasă pe piață.  Acum nu mă mai ascund și m-am obișnuit să scriu foarte mult dimineața la cafea.


7. Cat de mult te asemeni cu personajele din cartile tale?


Destul de mult. Cred că fiecare personaj pe care l-am creat are puțin din personalitatea mea.

8. Ai vreun personaj preferat din cartile tale? Daca da, care este?

Nu știu dacă pot alege doar unul. Toate îmi sunt dragi.

9. Cui recomanzi cartile tale?

Tuturor.


10. Cum te-ai simtit cand ti-am vazut cartile pe rafturile librariilor?

Mărturisesc că e un sentiment plăcut, dar îmi vine greu să-l descriu în cuvinte.


11. Te-ai asteptat la un asemenea succes?

Mă bucur că cei care mi-au citit cărțile au fost încântați de ele. Am primit multe mesaje de încurajare în ultimul an. Trebuie să spun că am primit și amenințări să nu omor anumite personaje.

12. Ai putea sa ne oferi cateva indicia despre ce va urma in continurarea celor doua serii ale tale?

Va mai dura până când mă voi apuca de scris la partea a doua din Neamul Corbilor, deși am în minte planul pentru ea. În ceea ce privește Ultimul Avanpost 2, e aproape gata manuscrisul. Sunt la ultimul capitol și sunt foarte mulțumită de poveste.
Acțiunea e plasată la câteva luni după cea din primul volum, dar e la fel de alertă. Apar personaje noi, iar multe din cele vechi au un rol mult mai important. Spre exemplu Elize, în prima carte apare doar într-o singură scenă, dar în volumul doi e prezentă în multe faze. Mark apare și el destul de mult, la fel și personajele vechi(Andrei, Dan, Sara, Emil).
Un personaj nou ar fi Eva, ea e conducătoarea unuia din cele trei pavilioane din avanpost. E rea și rece și mi-a făcut o imensă plăcere să o creez. În acest volum aflăm și cum arată avanpostul, ce se întâmplă acolo, de ce. Misterele sunt prezente și ele, iar din când în când Diane mai are acele amintiri din trecutul ei. La final o să fie și o confruntare între Dia și Alex, știu că mulți o doreau și spre să se ridice la nivelul așteptărilor.


13. Un mesaj pentru tinerii scriitori in devenire.

Să nu renunțe niciodată la visele lor.

14. Un mesaj pentru fani.

Mulțumesc pentru susținere și mesajele frumoase pe care mi le trimiteți.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu