vineri, 20 februarie 2015

Radu Găvan - Interviu Radu, iti multumim pentru interviul acordat. 
Haideti sa aflam mai multe despre autorul romanului Exorcizat :D


1. Descrie-te in câteva cuvinte.

Un tip sexy, cu un laptop obosit. Sau invers. 

2. Prima carte citita?

Sincer să fiu, nu mai țin minte. Dintre cărțile copilăriei, cel mai mult mi-au plăcut cele cu Habarnam. Deci răspunsul la întrebarea ta ar putea fi chiar ăsta – Habarnam.

3. Cartea si autorul preferat.

La cărți ar fi American Psycho și Jocul lui De Niro, iar dintre autori – Chuck Palahniuk, Rawi Hage și Bret Easton Ellis.

4. Ce părere ai despre literatura română contemporană?

Literatura română contemporană are cojones, iar asta nu e rău deloc. Avem scriitori talentați, care au forța de a schimba lucrurile în bine. Lumea citește din ce în ce mai multă literatură română contemporană, cel puțin așa mi se pare mie și sper sincer să nu mă înșel.

5. Ce te-a determinat sa incepi sa scrii?

Nu pot să cânt decât la baie sau ca modalitate de pedeapsă pentru cei din jur, la desen nu mă mai pricep, trebuia să mă exprim și eu cumva, ca să n-o iau razna într-o lume plină de banalități.

6. Te-ai gândit vreodată că vei ajunge sa publici o carte?

M-am gândit să public de când am început să scriu. Am avut dintotdeauna această dorință de a arăta oamenilor o parte din mine.
 
7. Cum ti-a venit ideea pentru romanul "Exorcizat"?

Viața mi-a oferit toate uneltele necesare pentru Exorcizat. Am lucrat doi ani în imobiliare, m-am gândit să folosesc ceva din chestia asta. Am locuit singur într-o garsonieră vai mama ei, am avut momente de cădere, de foame, foame de mâncare și foame de afecțiune. Suma acelor experiențe a fost un bun punct de plecare. Pentru mine, realitatea a fost cea mai bună sursă de inspirație. Apoi a intervenit imaginația și a presărat ficțiune peste poveste, un condiment absolut necesar pentru combaterea plictiselii, din punctul meu de vedere.

8. Cât de mult te asemeni cu personajele din carte?

Sunt copiii mei. Unii sunt sânge din sângele meu, alții sunt înfiați, dar rămân ai mei, oricum ar fi ei.

9. Ritualul tău înainte de a scrie?

De obicei ascult muzică. Câteodata sacrific o fecioară sau o capră, depinde de dispoziție. Prefer totuși varianta cu muzica, e mai comodă.

10. De unde te inspiri?

Din tot ce văd sau aud. Sunt foarte atent la lumea din jur și, mai ales, la lumea din mine. Încerc să-mi ascult vocea interioară. Uneori îmi iese, alteori nu.

11. Ce ne pregatesti in continuare?

Un microroman, Neverland. Este vorba despre un tip care își crește de unul singur fetița și nu se descurcă prea bine cu treaba asta, mai ales că are ceva bolovani din trecut de cărat.

12. Un mesaj pentru fani

Nu cred că am fani în adevăratul sens al cuvântului, poate doar câțiva cititori mai mult sau mai puțin mulțumiți. Le mulțumesc din suflet pentru timpul dăruit – atenția lor înseamnă foarte mult pentru mine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu