marți, 30 decembrie 2014

Top 10 carti citite in 2014

Well m-am gandit sa fac si eu un top 10 al cartilor pe care le-am citit in 2014...mi-a fost greu sa aleg doar 10 carti but here we go :

10. Cand dumnezeu era un iepure - Sarah Winman

Am inceput sa citesc aceasta carte deoarece mi s-a parut interesant titlul si am hotarat sa-i dau o sansa. Nu stiu la ce ma asteptam, insa cu siguranta nu la povestea care se afla in spatele copertilor. O povestire mai ciudatica de felul ei insa fanscinanta chiar prin acest fapt.

9. Hex Hall - Rachel Hawkins

O scoala de corectie pentru copiii Prodigium, adica vrajitoare, zane, magi, metamorfi, varcolaci si, in mod exceptional, vampiri. La balul de absolvire a liceului, Sophie atrage asupra ei atentia celor din jur printr-o vraja care se termina foarte prost si este trimisa la Hex Hall. Pe masura ce descopera o serie de secrete, Sophie trebuie sa se pregateasca pentru cea mai mare amenintare de infruntat: asoctiatia L'Occhio di Dio. *Sper sa fie traduse si restul cartilor din serie cat mai curand*


8. Exorcistul - William Peter Blatty

Pentru fanii cartilor horror, recomand aceasta carte. Nu este cea mai horror citita de mine insa este destul de interesanta. S-a regizat si un film dupa carte "The exorcist" care s-ar zice ca este prince cele mai inspaimantatoare filme *sincer mie nu mi s-a parut D: * Oricum cartea merita citita.

7. Cartea ororilor - Stephen Jones

O carte care cuprinde intre copertile sale mai multe povesti horror scrise de diversi autori. Din nou pentru fanii cartilor horror ar fi o placere sa o citeasca, insa o recomand oricui doreste sa incerce ceva mai "picant".

6. Ultimul avanpost - Lavinia Calina

O senzationala poveste despre o Romanie schimbata de un razboi mondial, o poveste de dragoste si o aventura care nu va va lasa sa puneti cartea jos din mana pana nu aflati toate secretele care le ascunde.
5. Provocarea - Simona Stoica

O calatorie in lumea fantasticului care te va marca, nici nu stiu ce sa spun mai exact despre aceste doua volume, pur si simplu fascinante! Daca acceptati provocarea sunt sigura ca nu veti regreta asa ca nu ezitati.

4. Intoarcerea - Theo Anghel


Ce ne asteapta dupa ce murim? Cred ca toata lumea si-a pus aceasta intrebare macar o singura data in viata. Tanara Oriana va descoperi "secretul" aceasta murind in ziua nuntii ei, dar fiind trimisa inapoi in Chaos ca un recuperator de suflete. Povestea te prinde de la inceput, iar la fel ca orice care buna, nu o poti pune jos odata ce ai inceput.

3. Cautand-o pe Alaska - John Green

"Primul prieten, prima fata, ultimele cuvinte." Stilul lui John Green de a scrie nu a incetat sa ma fascineze. De cate ori citesc o carte de-a lui aceasta ma marcheaza profund. Prietenia si iubirea sunt subiectele abordate in aceasta carte.

2. Spulbera-ma - Tahereh Mafi

Este cu siguranta una dintre cartile mele preferate. Povestea este una fascinanta si cu fiecare cuvant pe care il citesti te vei indragosti din ce in ce mai tare. Stilul in care autoarea scrie este uimitor. Personajele sunt foarte bine conturate si iti este imposibil sa  nu te atasezi poate chiar prea tare de ele, fie ele bune sau rele.

1. Mare Tranquillitatis - Katja Millay

Superba carte, iar de poveste nici nu mai zic. Te marcheaza tragedia prin care trece tanara, dar si felul in care reuseste sa supravietuiasca, desi viata ei pare distrusa complet. Este si putin sf in carte, insa nu face decat sa imbunatateasca povestirea.

Lali *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu