duminică, 28 decembrie 2014

Rephelimii: Provocarea - Vol I - Simona Stoica, Recenzie

 Prezentare:

În străvechea cetate din Haven, Rephelimii, un grup de asasini conduși și instruiți de Azazeal Vellenhall, încearcă să împiedice declanșarea unui război cu Cele Zece Orori. Jack Harper, liderul lor, este trimis dincolo de Voal, pentru a o găsi pe nepoata lui Azazeal – tânăra Desiree, cea de a Treia Cheie a Havenului. Însă când descoperă misterele care înconjoară conacul Wolfmaner și cine e răspunzator pentru crimele săvârșite în urmă cu 150 de ani, Desiree refuză să își accepte moștenirea și să înfrunte trecutul. Jack nu are de gând să renunțe și ar face orice ca să salveze Havenul. Îi va câștiga încrederea, o va minți și o va seduce pentru a-și îndeplini misiunea.
Provocarea a fost acceptată. Parerea mea:Crezi ca ai curaj sa accepti provocarea? Daca nu, mai bine ti-ai face deoarece nu stii ce pierzi! Din momentul in care am acceptat provocarea am stiut ca ma va astepta o aventura care dupa ce se va termina va lasa o "rana deschisa" in sufletul meu. Regret ca am termiat cartea atat de repede, as mai fi dorit sa prelungesc starea de bine care mi-a indus-o. Dar asa e cu cartile bune, ba vrei sa le termini cat mai repede, ba nu vrei sa le termini.


Volumul incepe cu o intamplare care s-a petrecut in trecut in Templul Oracolului din The Fallen Haven. Umbra se intoarse si voia ca toata lumea sa stie cine va fi responsabila pentru distrugerea cetatii. Ii separase pe cei doi prunci deoarece acestia urmau sa schimbe soarta multor oameni, salvandu-i de la moarte si incercand sa-l opreasca. "Ei vor reprezenta sfarsitul acestei lumi si nimic nu-i va putea opri. Forta lor va creste in timp, iar blestemul meu va prinde viata cand fiecare va descoperi cele patru elemente predestinate sa-i completeze puterea."

Povestirea isi muta locul in Haven, locul in care Azazeal ii da o noua provocare lui Jack Harper, "cel mai puternic dintre Rephelimi si singurul care poate controla patru dintre cele opt elemente fara a-si pune viata in pericol", anume aceea de a o pazi si de a o aduce de partea lor pe Desiree in incercarea de a impiedica declansarea unui razboi. Cel mai greu lucru este faptul ca Desiree nu a fost crescuta in lumea lor, ea nestiind de ce este capabila.

Ne ducem in continuare in Wolfcraft unde incepe toata aventura lui Desiree si a celor patru prieteni ai ei, Michael, Viola, Derek si sora ei Sarah. Cand ajunge la liceu Desiree este martora la un joc de baschet foarte strans intre Michael si Derek, primul castigand in ultima clipa. Dupa terminarea jocului tanara afla ca orele din ziua respectiva au fost anulate, aceasta suparandu-se pe sora ei ca nu a anuntat-o. Aceasta ii spune ca motivul pentru care nu a anuntat-o a fost acela de a o scoate din casa. Cand s-a adunat tot grupul Michael a propus o mica excursie, o provocare pentru a le testa capacitatile. Uimita de propunere aceasta pare revoltala la inceput, insa spre final propune sa viziteze Conacul Wolfmaner pentru a afla ce s-a intamplat defapt in urma cu 150 de ani si cine este responsabil pentru crimele savarsite.

Inainte de a se aventura in conac Desiree trece pe la vrajitoarea Miranda care o pune sa aleaga dintr-un pachet de carti in schimbul instorisirii legendei despre Wolfmaner. Dupa ce batrana ii spune legenda, tanara alege o carte din care reiese ca este urmarita in permanenta. Miranda incearca sa o avertize insa fata se sperie si pleaca val-vartej.

Din momentul in care acestia intra in conac provocarea incepe. Cosmarurile pe care aceasta le avea noaptea incep sa prinda contur, iar misteriosul baiat o va ajuta sa scape din unele primejdii care o pandesc atat pe ea cat si pe prietenii ei. Multe lucruri ciudate se petrec in spatele peretilor care constituie conacul. Desiree va ajunge sa nu aiba incredere in prietenii ei, mai ales in Viola care isi va arata adevarata fata pe la sfarsitul cartii.

Va reusi oare Jack sa ii castige increderea? Vor reusi sa iasa din Conac in viata? Nu va ramane decat sa acceptati provocarea si sa aflati singuri.

As vrea sa va spun mai multe, dar nu vreau sa alung misterul. Nu ezitati sa acceptati provocarea! Superba carte sunt nerabdatoare sa aflu continuarea, in curand va aparea si recenzia celui de-al doilea volum. Lectura placua va doresc si multimim Simona pentru aventura aceasta fantastica! 
 Editura: Herg Benet
Nota:5/5
Lali *

Un comentariu:

  1. Cartea asta m-a dat peste cap, la fel ca şi celalaltă. Se numără printre puţinele cărţi pe care le-aş reciti.

    RăspundețiȘtergere